Психологічна стійкість в умовах війни:  

професійний інструментарій 

Довідник безбар’єрності: етика взаємодії у періоди стресу 

Дізнайся як турбуватися про себе та тих, хто поруч, у періоди стресу.

Посібник "Базові навички турботи про себе та інших"  про те як подолати надмірний стрес (виклики війни)

Концепції школи,  чутливої до психічного здоров’я 

«Коли світ на межі змін: школа, чутлива до психічного здоровʼя»  

Александер Коріттко  «Посттравматичний стрес у дітей та підлітків. Розпізнати, зрозуміти, вирішити»

Професійне зростання та емоційна підтримка вчителів  

Всеукраїнська програма з ментального здоро'вя «ТИ ЯК?»

Розробку та впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я координує МОЗ України. Всесвітня організація охорони здоров’я – експертний партнер, виконавчий партнер – громадська організація «Безбар’єрність» 

У межах кампанії створено спеціальну сторінку: http://howareu.com  (howareu_program), де запропоновані контакти, посилання, поради, продукти, техніки та методики, які допоможуть піклуватися про ментальне здоров'я – своє та людей поруч. 

Каталог матеріалів дитячого фонду ООН  ЮНІСЕФ 

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) створив каталог який  містить  матеріали про важливі під час війни заходи з безпеки,  правильне харчування та  підтримку здоров’я дитини як фізичного так і психологічного тощо.  Брошури, листівки, комікси, розмальовки, робочі зошити, ігри, мультфільми та книги відповідно до віку дитини чи тематичного запиту. Задайте фільтр пошуку або вік дитини – і користуйтеся на здоров’я!     

Методичні посібники з питань захисту від насилля, попередження торгівлі людьми, створення безпечного освітнього середовища

Команда Всеукраїнської благодійної організації «Український фонд «Благополуччя дітей» з 1997 року працює над тим, щоб кожна дитина в Україні почувалася щасливою і в безпеці завдяки відповідальній позиції дорослих.  Методичні посібники з питань захисту від насилля, попередження торгівлі людьми, створення безпечного освітнього середовища, формування відповідального батьківства, ефективної комунікації представлені на сайті організації.

Методичні рекомендації МОІППО  

Орієнтири діяльності працівників психологічної служби Миколаївської області у 2022-2023 н.р. Психологічна  та соціально-педагогічна  підтримка особистості в кризових умовах життєдіяльност Перелік та зміст  напрямків діяльності, посібників, програм .

Психологічні хвилинки 

Практичними психологами та   соціальними  педагогами закладів освіти Миколаївської  області розроблені психологічні хвилинки, які  допоможуть здобувачам освіти впоратися зі стресом та його наслідками, емоційно налаштуватися на урок, на плідну роботу,  зняти емоційне напруження, відновити почуття безпеки та психоемоційного комфорту .

Професійний інструментарій: техніки психосоціальної допомоги учасникам освітнього процесу, які опинились у складних життєвих обставинах  

Вебінари щодо надання першої психологічної допомоги (втрата, травма)  

Як допомогти особистості в період переходу від війни до миру: соціально-психологічний супровід

Як допомогти особистості в період переходу від війни до миру: соціально-психологічний супровід: практичний посібник / за наук. ред. Т. М. Титаренко, М. С. Дворник / Національна академія педагогічних наук України, Інститут соціальної та політичної психології. – Кропивницький : Імекс-ЛТД, 2022. – 154 c.